dijous, 14 de maig del 2009

Els portals educatius

Durant aquest quatrimestre hem realitzat un treball de l'assignatura de NTAE sobre els portals educatius orientats als alumnes.
Els portals educatius són pàgines web que ofereixen diversos serveis i recursos a membres de la comunitat relacionats amb l'educació, com poden ser alumnes, professors, famílies, etc.
Els diversos elements que podem trobar en un portal educatiu poden ser informació, dades necessàries, recursos didàctics, eines per a la comunicació, jocs i activitats per a l'entreteniment i que fomentin un aprenentatge, etc.
Un bon portal educatiu ha de tenir en compte els interessos dels seus usuaris, i saber satisfer les seves necessitats, per això han d'incloure buscadors i ajudes sobre com utilitzar el portal per facilitar la tasca als seus visitants.
Per aquest motiu, també, ha de proporcionar una navegació amb una estructuració senzilla i intuitiva, tenint en compte les característiques de cada un dels seus possibles usuaris.

Amb l'anàlisi que hem dut a terme dels tres portals educatius que se'ns havien proposat, l'Edu365, l'Educalia i Pedaogia interactiva, hem pogut veure que existeixen diferències notables entre els diversos portals, tot i que els elements més importants com poden ser buscadors a internet, correu-web, atles i mapes, o jocs on-line, entre d'altres, són comuns en tots ells.
També un punt important a tenir en compte és si és un portal lliure o te n'has de fer usuari per a la seva utilització, i en aquest aspecte també hi podem trobar diferències.
Un punt feble en un portal pot ser que no estigui actualitzat, com és el cas de Pedagogia interactiva, que mostra notícies del 2007.

Fent aquest treball hem pogut aprendre a navegar pels portals i a utilitzar-los amb facilitat. Crec que són un gran recurs per utilitzar en una aula d'educació infantil, ja que se'n poden extreure activitats molt interessants i adequades, i poden ser una gran font d'aprenentatges.